BAŞKANIN ÖZGEÇMİŞİ
BAŞKANIN MESAJI
BAŞKANA ULAŞIM
FOTOĞRAF ALBÜMÜ
BELEDİYE TARİHÇESİ
BELEDİYE MECLİSİ
MECLİS KARARLARI
ENCÜMEN
İHALELER
FAALİYET RAPORLARI
MÜDÜRLÜKLER
ESKİ BAŞKANLAR
KAMU HİZMET STANDARTI
STRATEJİK PLAN
HABERLER
DUYURULAR
ETKİNLİKLER
KAYBETTİKLERİMİZ
OKULLAR
MUHTARLAR
KASABA TARİHÇESİ
e-BELEDİYE
e-Rehber
Nikah İşlemleri
CAMİLER
TARİHİ YERLER
SOSYAL TESİSLER
YÖRESEL
FOTOĞRAF GALERİSİ
GENEL BİLGİLER
İLETİŞİM FORMU
TELEFON REHBERİ
Ziyaret Belediyesi
» Hizmetlerimiz  » Nikah İşlemleri
Nikah İşlemleri



EVLİLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

1)Evlenecek çiftlerin birlikte evlenme memurluğuna şahsen müracaat etmeleri esastır.(müracaat sırasında taraflar fotoğraflı nüfus cüzdanlarını göstermeleri zorundadırlar.)

2) Evlenecek çiftlerden birinin Ziyaret beldesi içerisinde ikamet etmesi yeterli olup, Ziyaret beld.adres kayıt sisteminden alınacak nüfus kayıt örneği alınacaktır.

3) Aile hekimliğinden alınacak sağlık raporu(evlendirme memuru havale edecektir.)Evlendirme memurluğunun hazırlayacağı rapor ile Aile Hekimliğine gidilecektir.

4) Nüfus cüzdanların fotokopileri

5) Verilecek 6 er Adet fotoğrafın, renkli ve ön cepheden çekilmiş olması ve son (6 ayı içerisinde çekilmiş ve fotokopi ile çoğaltılmamış)

6) Evlenecek çiftlerin en son medeni hali işlenmiş resimli nüfus cüzdanlarının aslını getirmeleri gereklidir.son 10 Yılı aşan ve çok yıpranmış olan nüfus cüzdanları başvuruda kabul  edilmeyecektir.

Tel : 0 358 231 10 02

REŞİT OLMAYANLAR

18 Yaşını doldurmamış olan çiftler Anne ve Babanın izni ile evlenebilirler.(ay ve gün hesabı ile)Anne ve Babadan biri ölmüş ise ölümü nüfus kayıt örneği ile belgelenecektir.

17 yaşını doldurmamış olanlar mahkeme kararı ile evlenebilirler.

BOŞANMIŞ VE DUL OLANLAR

1)Boşanmış veya dul olan bayanlar boşanma ve ölüm tarihinin nüfusa tescilinden itibaren 10 ay(300 gün geçmeden Evlenemezler. Sürenin dolmasını beklemek istemeyenler için aile mahkemesinden iddet müddetini (300 gün)kaldırılması kararı alınıp evrakta kesinleşme şehri, de olmalıdır.

2)İlgililerin nüfus cüzdanlarında son medeni halinin işlenmiş olması zorunludur.

3)Boşanan aynı çiftlerin tekrar evlenmeleri durumunda, istenilen belgeler normal müracaat belgeleriyle aynıdır.

YABANCI EVLİLİK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Eşlerden biri Türk ise ikamet kaydının bulunduğu nüfus müdürlüğü, konsoloslukları ve il,ilçe evlendirme memurluğuna müracaat edebilirler.

Yabancı uyruklu olanlar bekârlık belgesi (evlenme ehliyet belgesi) ile münacat ederler

Diğer ülkeler İstanbul da bulunan konulukların da alacakları evlenme belgelerini İstanbul Valiliğine (Hukuk İşleri Müdürlüğüne) Tastık ettirmektir.

İstanbul da Kongoluğu bulun mayan Ülke vatandaşları Anakarada bulunan Büyük elçiliklerinden alacakları evlenme ehliyet belgesini Dışişleri Bakanlığına tastık ettirmek zorundadırlar

Yabancı uyruklu bay ve bayanları pasaportlarını yemin tercüman bürolarından tercüme yaptırıp noterden onaylatmaları gereklidir.(vize süresi dolanlar kabul edilmez)

Fahri konsoloslarınca düzenlenen belgelere dayanarak işlem tesis edilmez

Nikâh akdi esnasında nikâhı kıyılacak yabancı uyruklu Türkçe bilmeyen kişi için nikâh esnasında tercüman bulundurması zorunludur.

BİR KADININ EVLENDİKTEN SONRA KENDİ SOYADI KULLANMAK İSTİYORSA NE YAPMALIDIR

Kızlık soyadını kullanmak isteyen bayanlar gerekli matbu evrakları doldurarak evlendirme memurunun önünde imzalayacaktır.

ZİYEREDE İKAMET ETMEYENLER

Ziyaret Beldesinde ikamet etmeyip Ziyaret Belediyesi evlenme dairesinde nikâh yaptıracaklar ikamet ettikleri yerde bulunan evlendirme dairesine kadın ve erkek birlikte müracaat ederek izin belgesi alacaktır.

Ziyaret kasabasında ikamet edip, başka yerde nikâh kıydıracak kişiler gerekli evrakları hazırlayarak Ziyaret nikâh dairesinden izin belgesi alarak istedikleri yerde nikâh kıydırabilirler.

Müracaat evrakları alındığı tarihten itibaren 6 ay (180 gün )içinde geçerli olduğundan istenilen nikâh günü bu tarih aralığını geçmeyecektir.

Mal rejimi talebi olan çiftler müracaat sırasında noterden yaptıracakları mal rejimi talep belgesini vermek zorundadırlar

Eksik evrak ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmez.
 

EVLENME ENGELLERİ

Aşağıdaki kimseler arasında evlenme yasaktır.

Üstsoy ile altsoy arasında; kardeş arasında, amca dayı. Hala ve teyze ile yeğenleri arasında

Kayın hısımlığı meydana gelmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üstsoyu veya altsoyu arasında

Evlat edinen ile evlatlığın veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve eşi arasındakiler evlenemezler